2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Rendőrt hívott, majd nem engedte távozni a káromkodó utast – rongálás lett a vége


Baranya - 2018. augusztus 15.
szerző: SH

kapaszkodoksarga

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2018 tavaszán ittasan rátámadt egy buszsofőrre és az autóbuszt is megrongálta – közölte az ügyészség.

A férfi és barátnője egy helyijáratú autóbusszal utaztak Pécsen, azonban, amikor a végállomáshoz értek, nem szálltak le, mert egy megállót vissza akartak vele menni.

Az autóbusz sofőrje ezt nem akarta, az utasokat végül sikerült is leterelnie, azonban a férfi már ekkor szitkozódni és kiabálni kezdett. Amikor a sofőr pihenőideje lejárt és kinyitotta a busz ajtajait, a vádlott és barátnője újra felszálltak a buszra. Eközben a férfi hangosan fenyegetőzött, káromkodott, ezért a sofőr rendőrt hívott. Amikor ezt a vádlott észlelte, előrement a sofőrfülkéhez, leköpte az ajtaját, ütögette, miközben hangosan szitkozódott.

A sofőr ekkor bezárta a busz ajtaját, hogy a férfi a rendőrök kiérkezéséig ne tudjon elmenni. A részeg azonban ezt nem nézte jó szemmel, és a busz ajtószárnyát kifeszítve barátnőjével együtt leszállt.

Mivel a férfi erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, így ez a magatartás garázdaságnak minősül, amiért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.