2021. január 20, szerda

Részlegesen már elindult és májusig tart a fűtési időszak


Helyi hírek - 2020. október 8.
szerző: SH

siklos-ho

Az idei távfűtési szezonban október első napjától részlegesen – a közös képviselők útján történt fogyasztói megrendelés alapján – indult Siklóson.

A távhőszolgáltatás kötelező, szeptember 15. és a következő év május 15. napja közötti rendelkezésre állási időszakát a távhőszolgáltatásról szóló kormányrendelet határozza meg.

Társaságunk kiemelten kezeli a maximális komfortot biztosító ám energiatakarékos szolgáltatás megvalósítását, ezért ezen időtartam alatt folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárás előrejelzést, és a napi átlaghőmérsékletet – jelezte a Siklósi Híreknek Hevesi Róbert. A Siklós-Hő Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tényleges fűtési szolgáltatás időszaka általában szeptember végétől május elejéig tart.

Mint az ügyvezető emlékeztetett, a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás díjának megállapítását egy minisztériumi rendelet szabályozza. Az utolsó díjváltozás – lakossági felhasználók esetében 3,3 százalékos csökkentés – 2014 októberében volt, azóta változatlanok a díjak.

Siklóson összesen 1061 háztartásnál működik a távhőszolgáltatás, a lakossági hőenergia felhasználás évi 18 ezer gigajoule körül alakul.