9122. május 21, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Rezsiszilárd szerint az E.ON a gázár csökkentésével avatkozik be a választásokba


Gazdaság - 2018. február 13.
szerző: SH

rezsiszilardfail

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba.

Németh Szilárd kedden megtekintette a Terrorelhárítási Központot, majd egy sajtótájékoztatón olyat mondott, hogy kétszer kellett meghallgatni. Arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat.

Megjegyezte – bármit is jelentsen – aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az kimegy a szabadpiacra két évre. Az E.ON-nak azt javasolta,

 

 kicsit fogja vissza az agarakat, 

és ne avatkozzon be a választásokba.

Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A politikust kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, ezzel kapcsolatban azt mondta, az nem más, mint brüsszeli kampányjelentés, beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba. Ráadásul – tette hozzá – a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa.

A vizsgált időszakban valójában csak három közbeszerzést írtak ki akkor, amikor Simicskának tulajdonrésze volt a cégben, ráadásul nem vett ki osztalékot sem – teli kasszával hagyta el a később szervezett bűnözéssel is összefüggésbe hozott Eliost.