2020. augusztus 15, szombat

Riegl Gábor: csak együtt sikerülhetett


Helyi hírek - 2020. június 18.
szerző: SH

szokokut-onkormanyzat

A veszélyhelyzet megszűnésével Siklóson is könnyítések, változások várhatóak a mindennapok terén. Ezekről, és sok egyéb mellett egy önkormányzati segélyről, a fizető parkolásról és a város programnaptárjáról is szót ejtett Riegl Gábor.

A veszélyhelyzet megszűntével az önkormányzat feladata és hatásköre is visszaszáll a választott képviselő-testületre – emlékeztetett Siklós polgármestere a rendkívüli jogrendet lezáró tájékoztatójában. Riegl Gábor elmondta, hogy a június végére tervezett első testületi ülésen már a határidős, folyamatban lévő ügyekről tárgyal a város vezetése.

Beszámolójában párhuzamot vonva az üzletek és a siklósi piac idősek számára fenntartott idősávja között jelezte, ez utóbbit is eltörölték, tehát bárki, bármely időpontban látogathatja a piacteret és csarnokot Siklóson is.

Július elsejével visszaáll a fizető parkolás, de készül a város közlekedési koncepciója, melyet még a nyáron tárgyal a testület.

Az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiségekre, bérleményekre vonatkozó fizetési moratóriummal kapcsolatban Riegl Gábor emlékeztetett, azok szintén június végéig vannak érvényben.

Július közepétől már telik a programnaptár, augusztus közepétől pedig a nagyobb rendezvényeket is megtarthatják. Ezek soráról szintén a testület dönt majd.

A polgármester bejelentette: rendkívüli, 50 ezer forintos egyszeri támogatást szeretne adni azoknak a bajba jutott siklósi családoknak, melyek nehéz helyzetbe kerültek a megszűnt munkaviszonyok, vagy fizetés nélküli szabadságok miatt.