2020. június 6, szombat

Riegl Gábor: fokozatosan indul újra az élet Siklóson is


Helyi hírek - 2020. május 15.
szerző: SH

siklos-fentrol-felulrol,belvaros

Siklóson is fokozatosan, a biztonságot és az egészség védelmét szem előtt tartva indul újra az élet. Az elmúlt napok bejelentései a város mindennapjaira is hatással lesznek, hiszen kinyithatnak az éttermek belső helyiségei, júliustól pedig megtarthatják a 200 fős esküvőket is.

Június másodikáig egészen biztos, hogy nem áll vissza az oktatás rendje, a máriagyűdi Közösségi Ház, a művelődési ház, a könyvtár és az idősek klubja kinyitására pedig egyelőre nincs lehetőség – ismertette sok egyéb mellett Riegl Gábor. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy pünkösd hétvégéjére kinyit a vár és a fürdő, a vallási események sorában pedig kitért rá, hogy a pünkösdi búcsú az egyház döntése szerint elmarad.

Egyebek mellett bejelentette azt is, hogy több ütemben helyreáll az élet az önkormányzati hivatalban, de a kapcsolattartás elsősorban továbbra is elektronikus úton zajlik majd.

A közösségi élet színterére kanyarodva szót ejtett a háttérben zajló előkészületekről a gyermeknap és a trianoni emléknap kapcsán.