2020. november 30, hétfő

Riegl Gábor: kötelességünk gondoskodni arról, hogy a város méltó módon őrizze meg 56 emlékét


Életmód - 2020. október 23.
szerző: SH

riegl-okt23-20

A korábbi évekhez hasonlóan ünnepi megemlékezést tartott a Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör, Siklós Város Önkormányzata és az ’56-os Szövetség Siklósi Szervezete.

Ami 64 éve történt, az az egyik oldalon hazaszeretet, a haza iránti elkötelezettség mércéje, a másik oldalon pedig az árulásé, a gyávaságé és az embertelenségé mind a mai napig – mondta Riegl Gábor az október 23-i események előtt fejet hajtva. Siklós polgármestere a péntek délelőtti, 56-os emlékműnél tartott ünnepi beszédében kiemelte, a többség e napon egy emberként mondott nemet a kommunista diktatúrára és az önkényre egy olyan időszakban, amikor a magyarság más nemzeteknek is példát mutatva minden eddiginél jobban akarta a szabadságot.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából a római katolikus temető emlékművénél tartott megemlékezésen Rozs András történész valamint Bender Attila, a szövetség elnökének mondott ünnepi beszédet. Közreműködött a Siklósi Tenkes Vegyeskar, a Siklósi Ifjúsági Fúvós Zenekar, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói.