2020. július 10, péntek

Riegl Gábor: valami megmozdult Siklóson


Életmód - 2019. december 15.
szerző: SH

siklosivar-pohar

Az advent a feltöltődés, megpihenés meghitt időszaka, amikor megállunk a mindennapok rohanó világában – mondta Siklós polgármestere vasárnap este a várban, ahol az adventi koszorú harmadik gyertyáját gyújtotta meg.

Riegl Gábor az eseményen a nagyszámú tömegre mutatva megjegyezte: az adventi hangulat első mozzanataiban is lehetett érezni, hogy a várost céljaik szerint megérintette az adventi hangulat, valami megmozdult, és jó látni, hogy van igény a minőségi közösségi rendezvényekre – fogalmazott.

Szentgyörgyváry Péter várkapitány korábban jelezte: az önkormányzat is teljes mellszélességgel melléállt elképzeléseiknek, és anyagi támogatást is nyújtva tette lehetővé azt a programsort, mely idén rég látott helyi közönséget vonzott a várba.

Advent harmadik vasárnapján egésznapos programsort tartottak a siklósi várban. A fellépők sorában sokak mellett a Batthyány Kázmér Általános Iskola tanulóinak Betlehemes játéka mellett Daniel Speer Brass majd az Alma együttes koncertje, Kanizsai Dorottya Általános Iskola kórusa, Ács Cintia, a Sztárai Mihály Református Általános Iskola kórusa és Vastag Csaba is helyet kapott.