2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Schmidt Máriáék megkreálták a Soros-listát


2018. április 12.
szerző: SH

birkak

A Figyelő csütörtöki számában listát közölt a kormány szerint Soros Györgyhöz köthető szervezetekről és az azoknak dolgozó emberekről. A lista túlnyomórészt olyan neveket tartalmaz, akiknek kapcsolatát az amerikai milliárdossal semmi sem támasztja alá.

Megpróbáltunk utánajárni, pontosan kikről van szó, így átnéztük a milliárdoshoz közvetlenül  vagy akár csak közvetve kötődő, jelentősebb magyarországi szervezetekben dolgozók névsorát – már ahol egyáltalán van ilyen. A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít – panaszkodik a cikk írója, Csanády András.

Mindenesetre a kétoldalas felsorolásra egyebek mellett felkerült Demszky Gábor és Gulyás Márton is, a szervezetek sorában a Migration Aid is szerepel, de helyet kaptak rajta több évtizede halott tudósok is.

A 444 megkereste az LMP-s Ungár Pétert, aki anyjával, Schmidt Máriával – aki korábban a Soros alapítvány pénzéből folytatott történelmi kutatásokat és aki a Figyelő társtulajdonosa – de csak annyit mondott mielőtt lecsapta a telefont: Köszönöm kérdésed, szia!

Az ügy kapcsán a miniszterelnök korábban azt hangoztatta: mintegy kétezer ember van Magyarországon, aki Soros György hálózatába tartozik és azon tevékenykedik, hogy migránsokkal árassza el az országot. Orbán Viktor szavait semmivel sem tudta alátámasztani.

A cikk végeredményben semmi mást nem közöl, mint felsorol egy csomó kiguglizott nevet, akik valamilyen formában pénzt kaptak Soros valamely érdekeltségéből. Így kerültek rá egyebek mellett a CEU oktatói, a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International munkatársai, a TASZ munkatársai, az Eötvös Károly Intézet alkalmazottai.