2020. április 1, szerda

Siklós is állomása volt a PTE településeken átívelő kampányvideójának


Életmód - 2019. december 11.
szerző: SH

kblacvkl

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar médiacsoportja, a Media Iuris, a 2020-as felsőoktatási felvételi kapcsán készítette azt a településeken átívelő imázsvideót, melynek Siklós is állomása volt.

A pécsi jogi kar 16 hallgatója látható a felvételeken, akik mind egy-egy települést képviselve érkeznek meg az egyetemvárosba, ami őket már összeköti. A nézők néhány snitt erejéig láthatják a siklósi várat, melynek városából a pécsi jogászhallgató, Androvics K. Balázs egy piros színű fáklyával indult.

Az összesen 11 helyszínt felsorakoztató videó arra mutat rá, hogy a középiskolai tanulmányok végeztével számtalan lehetőség nyílik meg a tanulók előtt, előttük a választás, hogy merre induljanak tovább. Ha pedig meghozták a döntést, akkor nincs más dolguk, csak lépniük kell!

Siklós számomra az a kisváros, ahova mindig szívesen fogok hazatérni. Egy hely ebben a nagyvilágban, amelyre büszke leszek mindig, hogy az otthonomnak mondhatom sodorjon bármerre is az élet. Édesanyám is itt született, így már generációk óta kötődésem van a városhoz. Büszke vagyok arra, hogy joghallgatóként és a Media Iuris elnökeként a siklósi vár kertjéből indulhattam el utamon. Ezen kívül ragaszkodtam ahhoz, hogy néhány képkocka erejéig jelenítsük meg a Villányi-borvidéket is, mert az itteni borászat része az életemnek. Így látható néhány drónfelvétel erejéig, ahogy a páratlan Villányi-hegységen elterülő szőlősorok előtt futok – mondta Androvics K. Balázs, a videó siklósi főszereplője.