1830. május 22, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Siklós is indul a Nemzeti Regattán


Régió - 2017. május 25.
szerző: SH

regattasajtt

A szervezők az idei Nemzeti Regatta elé azt a célt tűzték ki, hogy idén 50 települést is vendégül lássanak a Balaton partján, növelve a nem balatoni városok arányát.

Elmondhatjuk, hogy az induló csapatok kétharmada már nem a Balaton partjáról, hanem az ország más részeiből érkezik! – emelte ki Dónucz László a Nemzeti Regatta szervező bizottságának elnöke az esemény budapesti sajtótájékoztatóján, ahol dr. Marenics János képviselte Siklóst.

A Balatoni Hajózási Zrt. által biztosított hajókat szerdán sorsolták ki, ahol eldőlt, városunk a Carina fedélzetén kezdi meg a június 10-i hétvége pályaversenyét. Az egyforma vitorlásokra 7 fős települési legénység ül fel a hivatalos, előre kijelölt és szakképzett kormányos mellett. A szombati előfutamok után a vasárnapi negyeddöntőkbe 24 csapat jut tovább a 4 csoportból, az elődöntőben 12, a döntőben pedig 6 csapat vesz részt.

Siklós egy könnyen hajózható Elan 310 típusú vitorlást kapott, amit családi kirándulásokra terveztek: a kormányos egy hozzáértő mancsaft segítségével már könnyen elvezeti akár szélsőséges körülmények között is.

A települések olyan csapattagokat is neveztek, akik valamilyen szempontból értéket jelentenek a résztvevő településnek, így például színművészek, zenészek, sportolók, médiaképviselők, a helyi vagy tágabb értelemben vett közélet szereplői ülnek hajóba. Bár versenyről van szó, de sokkal lényegesebb, hogy ezen a két napon mindenki egymásra mosolyogjon, és a csapattagok nevetve és tiszta szívvel képviseljék településüket – mondta Kollár József, a BAHART vezérigazgatója.

 

nemzetiregattasors17

 

elan310