2020. április 7, kedd

Siklós környékén nem okozott gondot a szilveszteri robbantgatás


Régió - 2020. január 6.
szerző: SH

Pellérden tragédia is történt: Szilveszter éjszakáján kigyulladt ház romjai között egy holttestet találtak. Fotó: OKF
Pellérden tragédia is történt: Szilveszter éjszakáján kigyulladt ház romjai között egy holttestet találtak. Fotó: OKF

Az óév utolsó és az új esztendő első napján országszerte több mint ötven tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok, míg a mentőket 14 – jellemzően kéz és arcsérüléshez – riasztották a pirotechnikai eszközök miatt.

Siklóson nyugodtan telt a szilveszter, a január elseje hajnalán keletkezett, személyi sérüléssel nem járó mattyi lángok nem tűzijáték vagy petárda következtében csaptak fel. A tűz egy műhelyben keletkezett, mely teljesen leégett. A lángok átterjedtek a melléképülettel egybeépített házra is, ahonnan a tűzoltók egy férfit mentettek ki.

A siklósi kapitányság illetékességi területén a rendőrségnek sem kellett pirotechnikai termék jogsértő felhasználásával vagy birtoklásával kapcsolatban intézkedni – közölték megkeresésünkre.

A megmaradt vagy hibás, a hármas kategóriába sorolt pirotechnikai eszközöket – vagyis azokat, melyeket csak nyílt helyen lehet használni – vasárnapig kellett visszavinni az árusoknak. Ezek birtoklása már szabálysértésnek minősül, és akár 150 ezer forintos bírsággal is járhat.