2020. február 25, kedd

Siklós nevében is megköszönték az áldozatos, példa értékű szolgálatot


Régió - 2018. július 17.
szerző: SH

dohanyzbcskzf

Siklós város képviselő-testülete nevében Balázs Csaba alpolgármester és Szalai Ottó képviselő köszönte meg Dohány Zoltán áldozatos és példaértékű munkáját, melyet Siklóson a katolikus egyház képviselőjeként végzett.

A város képviselő-testületének nevében és dr. Marenics János polgármester aláírásával a városvezetők emléklapot és a siklósi hegy palackba zárt nedűjét nyújtották át az esperes plébánosnak, melyben köszönetüket és elismerésüket fejezték ki.

A jelenleg Siklóson tevékenykedő Dohány Zoltánt pécsi kórházlelkészi feladatokkal is megbízva a Szent Ferenc Plébániára helyezte át augusztus első napjától Udvardy György megyéspüspök, aki az elmúlt időszakban személyesen is ellátogatott a siklósi plébániára. A püspök egy személyben dönt a hasonló kérdésekben, melyet tanácsadó testületével is megvitat, ám az ő állásfoglalásuk nem kötelezi.

Dohány Zoltán 2010-ben került Siklósra, ahol kerületi espereskét 2014-től tevékenykedett. Mint a kedd délelőtti találkozón Balázs Csaba is kiemelte, a plébános különleges jellemével, kiváló humorával emblematikus szereplőjévé vált a siklósi közéletnek.

Zoltán atya búcsúmiséje július 29-én délután lesz, Pécsen pedig augusztus első vasárnapján mutatkozik be a híveknek. Mint mondta, várakozással tekint új feladatára, melyre már a diszpozíció előtt is számítani lehetett.

A Szászvárról érkező Simon-Wagner István plébános augusztus elsejétől látja el feladatát Siklóson.

A plébánia hivatalának Vajda János téri épületével kapcsolatban korábban felmerült, hogy egy szerzetes rend beköltözésével rendházzá alakulna, ám az ügyészség szintén korábbi használatba vételi terveihez hasonlóan erre nem kerül sor.

dohanyzszalaiottokzf