2018. augusztus 22, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Siklós nevében is megköszönték az áldozatos, példa értékű szolgálatot


2018. július 17.
szerző: SH

dohanyzbcskzf

Siklós város képviselő-testülete nevében Balázs Csaba alpolgármester és Szalai Ottó képviselő köszönte meg Dohány Zoltán áldozatos és példaértékű munkáját, melyet Siklóson a katolikus egyház képviselőjeként végzett.

A város képviselő-testületének nevében és dr. Marenics János polgármester aláírásával a városvezetők emléklapot és a siklósi hegy palackba zárt nedűjét nyújtották át az esperes plébánosnak, melyben köszönetüket és elismerésüket fejezték ki.

A jelenleg Siklóson tevékenykedő Dohány Zoltánt pécsi kórházlelkészi feladatokkal is megbízva a Szent Ferenc Plébániára helyezte át augusztus első napjától Udvardy György megyéspüspök, aki az elmúlt időszakban személyesen is ellátogatott a siklósi plébániára. A püspök egy személyben dönt a hasonló kérdésekben, melyet tanácsadó testületével is megvitat, ám az ő állásfoglalásuk nem kötelezi.

Dohány Zoltán 2010-ben került Siklósra, ahol kerületi espereskét 2014-től tevékenykedett. Mint a kedd délelőtti találkozón Balázs Csaba is kiemelte, a plébános különleges jellemével, kiváló humorával emblematikus szereplőjévé vált a siklósi közéletnek.

Zoltán atya búcsúmiséje július 29-én délután lesz, Pécsen pedig augusztus első vasárnapján mutatkozik be a híveknek. Mint mondta, várakozással tekint új feladatára, melyre már a diszpozíció előtt is számítani lehetett.

A Szászvárról érkező Simon-Wagner István plébános augusztus elsejétől látja el feladatát Siklóson.

A plébánia hivatalának Vajda János téri épületével kapcsolatban korábban felmerült, hogy egy szerzetes rend beköltözésével rendházzá alakulna, ám az ügyészség szintén korábbi használatba vételi terveihez hasonlóan erre nem kerül sor.

dohanyzszalaiottokzf

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.