2020. július 6, hétfő

Kilenc baranyai között három siklósi kezdeményezést is támogat a Tesco


Életmód - 2020. március 4.
szerző: SH

tescozsetonok

A Tesco Ön választ, mi segítünk pályázatának hetedik fordulójában többek között birkózóegyesületet, gasztronómiai értékmegőrző programokat, valamint fűszer- és gyógynövénykert, illetve tanösvény kialakítását is támogatja Baranya megyében.

Az zsetonos játék hetedik fordulójában országosan több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig 43,4 millió forinttal járul hozzá 182 nyertes projekt megvalósításához.

A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért – mondta Hevesi Nóra. A Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója hozzátette, az Ön választ, mi segítünk pályázati programot azzal a céllal indították el, hogy azokat a helyi szinten fontos ügyeket és az ezeket megvalósító szervezeteket segítsék, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek. Az eddigi hét fordulóban csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik kivitelezésére. Tapasztalataik szerint a szervezeteknek akár már százezer forintos támogatás is hatalmas előrelépést jelenthet terveik megvalósításában, ezért minden közösséget arra biztatunk, hogy éljen a lehetőséggel, és pályázzon kezdeményezésével a következő fordulóban.

A hetedik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot begyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, míg a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco. A különdíjas Vasasért Egyesület ezen felül további 400 ezer forintot kap a Vasasi Füstő megmentéséért kezdeményezés megvalósítására.

A baranyai vásárlók a legtöbb voksot a FutaPécs Sport Egyesület kezdeményezésére adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához. A megyében a pécsi Vasasért Egyesület példaértékű társadalmi összefogást generáló pályázóként további 400 ezer forint támogatásban is részesül.

Baranya megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 20. és február 16. között, a legtöbb zsetont pedig a pécsi Makay úti Tesco hipermarket vásárlói dobták be.

A siklósi áruházban a kistótfalusi Hétágfa Egyesület tanösvénye és a szaporcai Vidéken Jó! Alapítvány ormánsági romákat támogató programja mellett a Siklósi Zeneiskoláért Alapítvány bemutató napjára lehetett zsetont dobni. Az összesítés alapján ez utóbbi kapta a legtöbb korongot, így ő részesülhet a legmagasabb támogatási összegben. Őt a Hétágfa Egyesület valamint az alapítvány követi a sorban.

Baranya többi áruházában a már említett FutaPécs, az egerági Faluszépítő Egyesület Együnk együtt, egészségesen!, a Vasasért Egyesület Összefogás a Vasasi Füstölő megmentéséért programja, a szászvári Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fűszerkert kvíze, a komlói Felsőszilvás a Gyermekekért Alapítvány Kényelmesebben élhetek s magam jobban érezhetem pályázata valamint a Szigetvári Birkózó Sport Egyesület Birkózunk a sikeres jövőnkért! kezdeményezése nyert még a helyezésének megfelelő támogatást.