2020. július 8, szerda

Siklós utcáin startolhatnak a ralisok


Életmód - 2017. június 2.
szerző: SH

rallyeautokubica

Siklósi rally versenyről dönt a város képviselő-testülete a június végi ülésén. Az előterjesztő, a rendezvény szervezője, a Siklós 2010 Autó Motor Sport Egyesület az egyre népszerűbb kezdeményezéssel, egy belvárosi futammal állt elő.

A siklósi ralisok már többször megmutatták magukat, legtöbbször a Tesco parkoló rendezvényein találkozhattak vele az érdeklődők, ahol a autóik és bemutatóik a gyermekek körében is óriási sikert arattak. Rendszeres résztvevői az ország versenyeinek, helyi összejöveteleik pedig kinőtték az ipari park területét.

A Siklósra tervezett 2,6 kilométeres útvonal a Rákóczi utca egy részét, a Táncsics, Dózsa valamint Ipartelepi út szakaszai mellett a József Attila és Szabadság utca kis részét is érintené, és mintegy 60-65 versenyautót sorakoztatna fel. Az érintett területen – illetve az általa övezett kisebb utcákban – lakók a közlekedésükben némileg korlátozva lennének a lezárt utcák miatt, ám a verseny során tartott, forgalmat elősegítő szünetek lehetővé tennék a ki- és beállást is.

A tervezett időpont augusztus 20-a, amikor a délelőtti óráktól délutánig, kora estig lenne lezárva az érintett szakasz. Ezt megelőzően a felmerülő kérdések miatt többszöri tájékoztatásra és lakossági fórumra is sor kerülne.

Régiónkban eddig csak Mohács és Bóly volt híres tömegeket megmozgató utcai versenyről, melyre az ország minden pontjáról érkeznek indulók.

rallyeutvonalsiklos