2020. július 13, hétfő

Siklós utcáira szabták, hamarosan találkozhat vele


Helyi hírek - 2019. március 13.
szerző: SH

seprogep1903-1

Jövő héttől áll szolgálatba az az utcaseprő gép, mely a város képviselő-testületének tavalyi döntését követve szerda délelőtt érkezett a Városgondnoksághoz.

A gép a folyamatosan csökkenő létszámú közmunkások feladatából vállal oroszlánrészt. A helyi utak és járdák sajátosságaihoz igazodó Dulevo gyártmányú takarítógép a könnyű manőverezhetőség mellett légkondicionálóval, hidraulikusan mozgatható oldalkefékkel, valamint a komolyabb, legfeljebb 25 százalékos emelkedők esetében igénybe vehető extra hajtással is büszkélkedik.

Az 1850 kilogrammos, 3,4 méter hosszú szerkezet két első keféje segítségével 1,5-1,85 méter szélességben óránként 22 ezer négyzetméteren sepri össze és szívja az utca piszkát a 800 literes hulladéktartályába. A takarított terület nedvesítése érdekében felszerelt permetező rendszerhez egy 200 literes víztartály tartozik, de a jármű a későbbiek során akár további extrákkal – mint például sószóró – is felszerelhető.

A beépített alacsony fogyasztású, négyhengeres, 33 lóerős korszerű dízelmotor legfeljebb 30 kilométeres óránkénti sebességgel mozgatja gépet, mely nem csap nagyobb zajt egy átlagos autónál lassújárműként közúti forgalomban is részt vehet.