2018. december 12, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Siklósi diák kapta idén a Koltai Péter díjat


2017. december 21.
szerző: SH

atadoncsk

Szerda délelőtt adta át Nagy Csaba a Baranya Megyei Közgyűlés által alapított elismerést. A díjat a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulója, Kormány Péter vehette át kiemelkedő tanulmányi munkája, szorgalma, versenyeken elért kimagasló eredménye elismeréséül.

Idén 15 kiválóságra érkezett javaslat, akik közül kiválasztották a díjra leginkább érdemes tanulót. Az iskola diákjai adott által karácsonyi műsor keretében tartott átadón Nagy Csaba jelezte: a nyolcadikos Kormány Péter elismeréséről mind a szakbizottságok, mind a megyei közgyűlés egyöntetűen döntött. A hosszú távon elért jó eredmény tekintetében a közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az csakis a szülői háttér és az iskola közösségének együttállásával vált elérhetővé.

Kormány Péter már alsó tagozatos korában kiemelkedő tehetségéről tett bizonyságot több területen, így a matematika és a magyar nyelv terén is. 2016-ban Junior Templeton Fellow címet vehetett át húszezer társa közül emelkedve ki.

Az évek során fizikai, matematikai, nyelvi-logikai valamint helyesírási versenyeken is bizonyított, így sok egyéb mellett megyei elsőként a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny és a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjében is szerepelt. Iskolai eredményei mellett sporttevékenysége és zenetanulmányai is említésre méltóak.