2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Siklósi óvodához került a Tesco legnagyobb csekkje


2018. július 6.
szerző: SH

tescocover

Péntek délután hirdették ki a siklósi Tescoban annak a játéknak a nyerteseit, mely során május és június első hete között a vásárlók dönthették el, a régió három kedvezményezettje közül kinek ajánlják az adományokat.

A három pályázó közül a legtöbb felajánlás a Siklósi Köztársaság Téri Óvoda Gyermekeiért Alapítvány urnájában gyűlt össze. A 400 ezer forintos adományt jelképező csekket Beremeni Tünde és Karli Ferencné vette át ünnepélyes keretek között.

A Szintén pályázó Lippói Nyugdíjasok Egyesülete 200, míg a Baranyahídvég Polgári Egyesület 100 ezer forintban részesült.

A Tesco áruházak körzeteinek mindegyikében 3-3 egyesületre és közösségre lehetett szavazni – ismertette az országos kezdeményezés kapcsán Förster János. Az Ön választ, mi segítünk program során országosan több mint 40 millió forintot osztottak szét 168 civil szervezet között.

A siklósi áruház vezetője több országos szintű kezdeményezésre is mutatva kiemelte: a Tesco különös erőfeszítéseket tesz az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, így az évi 17 ezer tonna nem eladható élelmiszerből 7 ezret szállít el tőlük az élelmiszerbank. A közelmúltban zárult a gyermekekért folytatott kampány is, mely során 33 millió forintot sikerült összegyűjteni.

Mint hozzátette, a helyi közösségek el is igyekeznek jó kapcsolatot ápolni, mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a siklósi illetve a térségi közösségi életbe.

Balázs Csaba alpolgármester az átadó ünnepségen kiemelte: az áruházlánc egyebek mellett olyan rendezvényeket is támogat, mint legutóbb a várban tartott gyereknap, de több program támogatójaként is számon tartják.