2020. június 6, szombat

A vár és a fürdő nyitásával éled a siklósi turizmus


Helyi hírek - 2020. május 14.
szerző: SH

furdo-var

A turizmus alapjaiban véve alakul át, melyhez helyben is alkalmazkodni kell – mondta Mojzes Tamás a veszélyhelyzet hozta korlátozások enyhítésére mutatva. Az alpolgármester jelezte: munkacsoportjuk felmérése alapján megérkeztek az első foglalások is a helyi szállodákba és szálláshelyekre is, így fontos, hogy a siklósi szereplők alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez.

A Riegl Gábor polgármester kezdeményezésére alakult, helyi szereplőket felsorakoztató turisztikai munkacsoport vezetője kiemelte, folyamatos kapcsolattartás mellett feltérképezték az egyes vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók lehetőségeit. Ennek kapcsán körvonalazódni látszik a vallási- és aktív turizmus mellett a fürdő és a vár fokozatos, biztonságos beindítása is.

A vár szombaton, május 30-án nyitja meg kapuit, és hétfői szünnap mellett folyamatosan látogatható lesz – ismertette Mojzes Tamás. A munkacsoport vezetője hozzátette: a fürdő a szállodával egyetemben pünkösd hétvégéjére, május 29-én nyit, és csak a kültéri medencék fogadják a vendégeket. A másik nagy szálloda, az Agora júniusi nyitásban gondolkodik.

Kiemelte, hogy a vendéglátóhelyek többsége – a kormányrendelet adta lehetőségeikkel élve – megnyitotta terasz- vagy kerthelyiségeit. A fizető parkolás rendszere továbbra sem lesz visszaállítva, a város valamennyi korábban díjköteles zónájában díjmentesen meg lehet állni.

A turisztikai munkacsoport versenysemleges munkájára mutatva hangsúlyozta, valamennyi érdekeltnek elküldték azt a covid-19 ajánlásokat és útmutatókat tartalmazó kézikönyvet, mely a biztonságos időtöltés érdekében fogalmaz meg hasznos tanácsokat, útmutatókat.

Az elmaradt rendezvényekkel, programokkal kapcsolatban Mojzes Tamás ismertette, terveik szerint törvények adta lehetőségekhez mérten augusztus végére egy helyi adottságokat felsorakoztató rendezvényben gondolkodnak, mely a gasztronómiától, borászoktól kezdve az előadókon át számos helyi szereplőt felsorakoztat.

A munkacsoport vezetője felhívta a figyelmet az óvintézkedések maradéktalan betartására, így a kötelező távolság megtartására és a hely adta lehetőségek szerint egészségügyi eszközök – maszk és kesztyű – viselésére.