2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Siklósi tűzoltókat és a kapitányság rendőreit jutalmazták Pécsen


Életmód - 2018. április 20.
szerző: SH

sztgyrgy-cvr

Több harkányi és siklósi rendőr illetve a kapitánysághoz tartozó közalkalmazott valamint siklósi tűzoltó munkáját ismerték el kitüntetés illetve jutalom átadásával Pécsen, a péntek délelőtt tartott Szent György napi ünnepségen.

Szent György, a tűzoltók és rendőrök védelmező szentjének napján minden évben a hagyományok szerint adnak át kitüntetéseket a Belügyminisztérium alá tartozó katasztrófavédelem és rendőrség hivatásos állományába tartozók és a polgári alkalmazottak számára.

A rendőrök és a katasztrófavédelem szakemberei együtt dolgoznak a bajban és együtt óvják az emberek biztonságát, közös az erőfeszítésük és közös az áldozatvállalásuk – mondta Nagy Csaba a belügyi szervek eseményén, melynek idén is a Baranya Megyei Önkormányzat díszterme adott otthont. A közgyűlés országgyűlési képviselői megválasztása miatt leköszönő elnöke a rendezvényen a szüntelen helytállást, készenlétet és a megye közbiztonsági helyzetét méltatva kiemelte: a rendőri eljárásban észlelt bűncselekmények száma több mint 12 százalékkal lett alacsonyabb, mellyel három évtized távlatában a legjobb statisztikát sikerült felállítani.

Az ünnepségen Balázs Csaba három siklósi tűzoltónak adta át a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főigazgatója és Siklós Város Önkormányzata dicséretét és jutalmát. Az alpolgármestertől a város tűzoltóságának állományába tartozó Viola Tibor főtörzszászlós, Juhász Roland és Mudra József főtörzsőrmester fogadhatta az elismerést.

sztgyatd-2

sztgyatd-1

sztgyatd-3