2020. július 13, hétfő

Siklósi tűzoltót neveztek ki


Helyi hírek - 2020. február 17.
szerző: SH/OKF

tothlevb

Tiszthelyettesi esküt tett újoncok vehették át kinevezési okmányaikat Pécsen Mácsai Antal tűzoltó ezredestől, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől.

A beosztott tűzoltói állomány általános rendvédelmi és tűzoltási szakmai feladatokra történő felkészítést egy moduláris felépítésű szakképzési rendszer biztosítja. Ennek első része – a minden rendvédelmi szerv számára egységes és kötelező – rendvédelmi alapfeladatok követelménymodul, amelyet négy szakmai modul követhet.

Az első két modult magába foglaló részszakképesítés a beosztott tűzoltói feladatokra készít fel, öt hónapig tart. A tűzoltójelöltek ebből két hónapot Körmenden, Miskolcon, Szegeden, vagy Adyligeten, rendvédelmi alapozó modul ismereteinek elsajátításával töltik. Ezt követően a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanulnak három hónapig. E szakmai képzés során szerezhetik meg a tűzoltási, mentési és katasztrófavédelmi feladatokkal kapcsolatos tudást, valamint a tűzoltó műszaki alapismereteket is.

A képzés szakmai vizsgával zárul, és csak ezt követően kerülnek a tűzoltójelöltek a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományába. Baranya megyét érintően hatan tették le sikeresen a szakmai vizsgát.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója február 14-ei hatállyal beosztott tűzoltói beosztásba, egyben tűzoltó őrmesteri rendfokozatba nevezett ki a Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományába sorolt Tóth Levente Balázst.

Mellette a Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományába ketten, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományába hárman kerültek.