2020. július 13, hétfő

Siklósiak Siklósért – több száz ajándék gyűlt össze a helyi szervezetek összefogásával


Életmód - 2019. december 16.
szerző: SH

ciposdobozcover

A Várunkért és Városunkért Egyesület valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében valósult meg az a gyűjtés, mellyel rászoruló családok számára készültek ajándékokkal helyi intézmények, hivatalok, vállalkozók és egyesületek.

Az Örsi Ferenc Művelődési Központba hétfőn várták azoknak az intézményeknek, szervezeteknek a résztvevőit, akik eleget téve a felhívásnak elkészítették ajándékaikat a rászoruló családok számára. A helyi iskolák osztályai korosztályuknak megfelelőn állították össze csomagjaikat, míg becsomagolt meglepetéssel készült több vállalkozó és intézmény mellett például a rendőrség is.

Az Egy doboznyi szeretet nevet viselő kezdeményezés célja a szociális érzékenység erősítése, melyet széleskörű összefogásként valósítottak meg a megszólított szervezetek.

A jótékonysági kezdeményezést az önkormányzat is segíti többek közt a művelődési házban kialakított gyűjtőhelyének biztosításával – tájékoztatott Csuga Zoltánné. A képviselő hozzátette: helyi vállalkozók mellett a Siklósi Turisztikai Egyesület is szerepet vállalt az egész délelőtt ajándékkal érkező osztályok vendéglátásában, akik a Kovács Ferenc festőművész által berendezett paravánok rajzaiban is elmélyedhettek.

Elárulta, hogy a kiállítás már egy részét képezi a Siklósi Gyémánt és sportdíj átadójának, melyet december 19-én 17 órától tartanak. A karácsony témáját feldolgozó rajzok nem életkor vagy iskola szerint vannak csoportosítva – mondta, hozzátéve: ez összhangban van a szervezés üzenetével, miszerint nincs én és te, csak közösen, együtt vagyunk siklósiak, Siklósért.

Mojzes Tamás alpolgármester sikeresnek értékelte az összefogást, mely az óvodától az idősek otthonáig számos téren valósult meg, tükrözve az önkormányzat koordinációi során korábban kitűzött célt.

Bohár Ervin, az egyesület elnöke jelezte: az összegyűlt közel kétszáz ajándékkal száz család karácsonyát tehetik szebbé, melynek szétosztásában egyesületük vállalt feladatot.