2020. augusztus 15, szombat

Siklóson csak egy iskolában lesz iskolarendőr


Helyi hírek - 2020. július 8.
szerző: SH

mikolalajosgarai

Csak egy siklósi iskola élne azzal a lehetőséggel, hogy rendészeti alkalmazott vigyázzon a rendre – derül ki az intézmények eddigi visszajelzéséből.

Szeptembertől iskolaőrök teljesíthetnek szolgálatot az állami köznevelési és szakképzési intézményekben – döntött az Országgyűlés. Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre.

Az iskolaőrök csak olyan állami iskolákban állnak majd munkába, ahol ezt az intézmény kéri – jelezte a Siklósi Híreknek Käszné Lebő Zsuzsanna. A Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója hozzátette: ennek felmérése a tankerületeken, szakképzési centrumokon keresztül történik.

Az intézmények eddigi jelzéseiből kiderül: semmi sem indokolja a Táncsics Mihály Gimnáziumban és a többi intézményben sem, hogy őröknek kelljen strázsálni a folyosón, de nincs szüksége hasonló szolgáltatásra a Szent Imre Katolikus Általános Iskolának sem.

Egyedül a Garai Miklós szakiskola jelezte a Baranya Megyei Szakképzési Centrum felé, hogy kéri az iskolaőri szolgáltatást.