2019. január 17, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Siklóson is futhatunk együtt a Nemzeti Bor Maraton mezőnyével


2015. május 22.
szerző: SH

futocipofuzo

Siklóson is áthalad annak a Nemzeti Bor Maratonnak a mezőnye, ami 2573 kilométer hosszú futással hazánk 22 borvidékének 103 települését köti össze. A futók május 23-án Villány irányából érkeznek Siklósra, ahol egy rövid távon a rekordkísérletbe is besegíthetünk.

A Nemzeti Bor Maraton célja, hogy megdöntsék a “Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját” is, amelyre minden érintett város és település delegálhat versenyzőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség nyílik arra is, hogy egy ingyenes futással bárki csatlakozzon a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül – tudatták korábban a szervezők.

A futók érkezése 22:45-22:50 körül várható, célszerű a Raab-Tüzép parkolójában várni rájuk és csatlakozni hozzájuk a Mária utcában elhelyezett Rajt-Cél kapuig tartó szakaszon. Míg Villányban – ami a maraton első kiemelt állomása – bővebb délutáni programot szerveznek az esemény köré, a mezőny éjszakai kapujánál, siklóson egy felfrissülés erejéig időznek csak. A futók néhány perc után indulnak tovább Harkány irányába.

A városi mezőnyhöz való csatlakozásról Paczur Istvánnál, a Batthyány Kázmér Általános Iskola igazgatójánál lehet érdeklődni a 30/514-73-58 telefonszámon. A jelenlegi előrejelzések alapján szombaton felhős de már száraz idő várható, késő este 15-16 fokkal.