2020. július 10, péntek

Siklóson is hazugságra épülne a hangoskodó kisebbség kampánya?


Helyi hírek - 2019. szeptember 9.
szerző: SH

telefon-asztal

Rossz nevet kérdeztek a közelmúltban zajlott közvéleménykutatás alkalmával – híreszteli Harkány menesztett polgármestere, Imri Sándor. A vidéki tanár állítja, a telefonálók Imri Ferenc nevet mondtak a telefonba. Igaz, sok támogatót is vél maga mögött.

Augusztusban a ZRI Závecz Research arra volt kíváncsi, hogy a pletykák szintjén felmerült esetleges polgármesterjelöltek közül kire tenné le 500 siklósi a voksát.

Miután szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumot nyilvánosságra hoztuk, a lista végén teljesítő Imri közösségi oldalán kezdett kampányba. Azt sugallta, szándékosan mondtak rossz nevet, hogy híveit összezavarják, és kevés pontot kapjon. Ezt azóta egy blog is tényként tálalta, amivel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy a látszat ellenére az nem sajtótermék, így nincs kötelezettsége valós tényeket állítani, felelősség nélkül terjeszthet bármilyen állítást – így Imri szavait is.

Mint a közvéleménykutatást végző cég ügyvezető igazgatójától, Závecz Tibortól megtudtuk, a dokumentumban is szerepeltetett Imri Sándor nevét a kérdőív szerint igenis helyesen kérdezték, amit a hívások hanganyaga is kész igazolni.

A Harkányban polgármesterként luxusvécét építtető Imri városvezetői karrierje végét az jelentette, amikor 2014-ben egy mexikói zenekarral masírozott végig a kampányra térkövezett szervizúton, miközben jelentős ígéretek mellett érdemi fejlesztéssel nem kápráztatta el a fürdővárost. Cikkünk megjelenésekor Sándor a választási lista jelöltjei között nem szerepelt. Erre egyébként 16 óráig van lehetősége.