2020. június 6, szombat

Ezen a napon Siklóson is tárt kapukkal vár a Veolia


Helyi hírek - 2019. április 12.
szerző: SH

veoliatabla

A Veolia Energia Magyarország Zrt. immáron ötödik alkalommal csatlakozik a Távhőszolgáltatás Napjához, így Siklóson is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt – közölte lapunkkal a Siklóson is szolgáltató vállalat.

A társaságcsoport 2015-ben csatlakozott először a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) kezdeményezéséhez, amelynek azóta is minden évben aktív szereplője. Az esemény célja testközelből szemléltetni a távhőrendszerek működését, valamint minél szélesebb körben bemutatni azok biztonságos, költséghatékony és fenntartható üzemeltetési mechanizmusait.

A Távhőszolgáltatás Napját minden év április 15-éhez legközelebb eső, iskolai szünettel nem érintett pénteki munkanapon, így 2019-ben április 12-én ünnepeljük. Ennek alkalmából a Veolia Energia Magyarország Zrt. három fűtőműve is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A nyílt nap keretén belül idén Cegléden, Érden, és Siklóson fogadnak általános iskolásokat és társasházi közös képviselőket a létesítmények, hogy azok bejárásával közelebb hozzák az embereket a távhőtermeléshez és a távhőszolgáltatáshoz.

A fűtőművek bejárása kiváló alkalom, hogy közvetlenül a felhasználóknak mutassuk be, környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontból is mennyivel kedvezőbb az egy helyen, ellenőrzött körülmények között történő hőtermelés, mint az egyedi fűtési megoldások alkalmazása. Évről évre folyamatos az érdeklődés: az általános iskolások számára a rendhagyó természetismereti órák, a közös képviselők körében pedig a szakmai egyeztetéssel járó közvetlen kérdésfeltevés lehetősége biztosítja a nyílt napok sikerét – mondta Bicskei Tibor, a Veolia távhő ágazatának vezetője.

A cég jelentős szerepet tölt be Magyarország távhőtermelő ágazatában, hiszen minden ötödik távfűtött lakás számára a társaságcsoporthoz tartozó létesítmények termelik meg a szükséges hőenergiát. Az ország távfűtési rendszerei a 4 milliós lakásállományon belül több mint 650 ezer háztartás fűtését biztosítják, míg ez a szám siklóson közel 1100.

A Távhőszolgáltatás Napján az intézményekbe látogatók tájékoztatást kapnak a Távhő Ökocímke jelentéséről, annak hátteréről és fontosságáról is. A zöld védjegyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége hozta létre azzal a céllal, hogy a háztartási gépek széles körben ismert energiacímkéihez hasonlóan mutassa be a távhőrendszerek környezetvédelmi fenntarthatóságát és energiahatékonyságát.