2020. július 6, hétfő

Sportcentrum építése került szóba


Sport - 2019. november 16.
szerző: SH

terv-arcitektura

Sportközpont építésére pályázna a Siklós SE Judo Szakosztálya. Az első elképzelések szerint a zeneiskola mögötti területrészen egy több száz négyzetméteres edzőtermet hozzávetőlegesen 160 millió forintból húznának fel.

A pályázat beadási határideje novemberben közepe, a döntésre így még sokat kell várni, mint ahogy a teljes, koncepciók kidolgozásának szakaszában álló folyamat is hosszadalmas. A kedvező elbírásláshoz a Magyar Judo Szövetségnek is támogatnia kell az elképzelést, mely csak ezt követően kerül az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé elbírálásra.

A sportlétesítmények fejlesztését célzó pályázaton való részvételhez és a tankerület által fenntartott, de önkormányzati tulajdonban lévő terület esetleges használatba vételéhez a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a városvezetők is elvi támogatásukról biztosították az egyesületet.

A 480 négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület üzemeltetésével kapcsolatban az önkormányzat egy fenntartási tervet javasolt elkészíteni annak érdekében, hogy az ne jelentsen olyan terheket az egyesület számára, melyet nem tud kigazdálkodni.

Az időrendiséggel kapcsolatban Riegl Gábor polgármester jelezte, a most benyújtandó pályázat nyomán elképzelhető, hogy csak 2021-ben születhet döntés. Az üzemeltetés költségeire már a tervezés idején gondolni kell, ezzel kapcsolatban leszögezte: az önkormányzat a pályázat elkészítésében és benyújtásában támogatást nyújt, de a megépítéshez és fenntartáshoz saját anyagi forrást nem tud biztosítani. Mint jelezte, célszerűnek tartja ennek figyelembe vételével megtervezni az épületet, szem előtt tartva, hogy az több egyesületet is be tudjon fogadni.