1154. november 16, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Sportkoncepció: igenis létezik


2017. december 1.
szerző: SH

sportmanager

Amióta polgármester, mindig is volt Siklósnak lefektetett sportkoncepciója – válaszolta dr. Maranics János arra felvetésre, miszerint képviselőtársa szerint ilyen célkitűzést meghatározó dokumentum nincs, miközben szükség lenne rá.

A polgármester emlékeztetett: ha nem is lenne sportkoncepció, annak előkészítése épp annak a bizottságnak a feladata, amelynek Mojzes Tamás a tagja és frakciótársa, Virág László az elnöke.

A Jogi-Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottság feladatait Siklós Város Önkormányzatának 21/1998. (XII. 2.) rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról határozatának második mellékletében határozta meg.

Siklós Város Önkormányzatának 2003 óta van sporttal kapcsolatos helyi rendelete - közölte az üggyel kapcsolatban a kabinet. A 28/2003. (VII. 18.) rendeletet az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sport tevékenység támogatásáról hozta.

Mint a sportügyekkel foglalkozó állandó szervet, a képviselő-testület Jogi-Ügyrendi és Humánerőforrás Bizottságát jelölte meg, mely segíteni hivatott a város sporttevékenységének fejlesztését is. A jelenleg Virág László által elnökölt bizottság feladata szerint amellett, hogy előkészíti a város sportkoncepcióját, véleményezi és javaslatot tesz a sporttal kapcsolatos előterjesztésekre, valamint figyelemmel kíséri a sportkörök, egyesületek működését.

Ennek megfelelően került korábban a képviselő-testület elé az a sportkoncepció, amit a 78/2009. (IV. 23.) számú határozattal fogadott el.

 

A testületi ülésen az alapvetésre Mojzes Tamás jelezte: a bizottság hatáskörén túlmutatóan azt szeretné, hogy legyen felelőse a kérdéskörnek. Feltette a kérdést, ha van koncepció, miért nem aszerint járnak el.