2019. augusztus 19, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Szalai-Zádori: olyan képviselő-testületre van szükség, amely megvédi a gimnáziumot


Régió - 2019. február 1.
szerző: SH

szalai-zadori-18.jpg

Példátlan képviselő-testületi ülésen van túl Siklós Város képviselő-testülete – írja ifj. Szalai Ottó és Zádori Tivadar.

Mint az önkormányzati képviselők közös közleményükben megjegyzik, több éves képviselői múltjuk alatt még nem fordult elő, hogy egy ülésen belül egy politikai közösség háromszor is megmutassa, milyen borzalmas jövő várna októbertől a siklósiakra, ha a helyi Fidesz képviselői kerülnének döntési pozícióba a városban.

Mint a független és az MSZP-DK-Együtt politikusa írja, a szociális otthonnal kezdődött a vesszőfutás, amit a gimnázium igazgatói kinevezés követett, hogy aztán a körforgalommal kapcsolatos megnyilvánulással koronázzák meg addigi teljesítményüket.

Miközben a Fidesz által kezdeményezett Távhő kiszervezését teljes mellszélességgel támogatták, addig az évente több tízmillió kiegészítést igénylő szociális otthon eladását politikai bunkósbotként tartogatták, figyelmen kívül hagyva, hogy a bent élő idősek mindösszesen 25 százaléka siklósi – mutatnak rá. Az eszükbe sem jutott, hogy kormányzati forrásokat hozzanak az otthon fejlesztésére, vagy az állam elővásárlási jogával élve megvásárolja és üzemeltesse az intézményt. Hétfőn még támadták, hogy aztán kedden 180 fokot fordulva dicsérjék a kiszervezést, már- már úgy beállítva mintha az ő ötletük lett volna – emlékeztetnek a hét elején közreadott, megosztó videóra, majd az azt követő nyilatkozatra. Mi tudjuk, hogy az egész nem a siklósiakról szólt, a Fideszes politikai akció pedig annyira balul sült el, hogy ezek után olyan ismeretlen értékek, mint szerénység, alázat minimum elvárható lenne, ha már politikai felelőse nem lesz a szánalmas akciónak. Innentől fogva a hitelesség és a következetesség csak egy kommunikációs frázis marad, amit meg már úgy sem hisz el senki – fogalmaztak közös közleményükben.

Szakmai döntés született a gimnázium igazgatói pályázatának elbírálásakor-állítja a helyi Fidesz – teszik hozzá, folytatva: a szakmai döntés pedig az, hogy a minisztériumban egyik Fidesz párttag igazgatójelöltet sem tartották alkalmasnak. Nekik természetes, hogy a siklósi emberek által megválasztott képviselők döntését figyelmen kívül hagyták, akik letették a voksukat a siklósi jelölt mellett. Mára azonban már a gimnázium léte a tét. Félő, hogy az önkormányzati választások után a Fidesz bezárja a gimnáziumot, hiszen az elmúlt 10 évben 476-ról 211-re csökkent a gyereklétszám. Októbertől olyan képviselő-testületre van szükség, amely megvédi a Táncsics Mihály Gimnáziumot a megszűnéstől – szögezi le ifj. Szalai Ottó és Zádori Tivadar.

A körforgalom megépítését a megyei önkormányzat vállalta EU-s forrásból. Miután a Fidesz megvédte városunkat a migránsoktól, végre valós problémákkal is el kellene kezdenie foglalkozni – írják. Nem olyan fontos dolgokra kérünk pénzt, mint stadion vagy kisvasút, hanem csak egy körforgalomra, hogy ne kerüljenek ember életek veszélybe azon az útszakaszon. Tegyék a dolgukat és teremtsék elő kormányzati forrásokból a körforgalom megépítéséhez szükséges hiányzó pénzösszeget. Ígérjük, mi leszünk az elsők, akik megköszönjük, hogy az elmúlt nyolc év első kormányzati forintjai is megérkeznek városunkba – szögezik le.

Számunkra a siklósi és máriagyűdi emberek a példák, akik az idei évben 878 millió forinttal járulnak hozzá városunk fejlesztéséhez. Büszkék vagyunk rájuk! – zárják gondolataikat.