2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Számos hazai áruház sajátmárkás terméke is érintett lehet a mérgezésben


Itthon - 2018. július 6.
szerző: SH

hutoszekreny

Mint korábban beszámoltunk róla, halálos baktériummal szennyezett termékeket hívtak vissza egy bajai üzem által csomagolt mélyfagyasztott áruk közül, mert annak fogyasztói körében 47 esetben rosszullétre panaszkodtak, kilencen pedig meghaltak.

A G7 most arról ír, hogy a Greenyard szinte az összes magyar kiskereskedelmi láncnak szállított és volt, aki a a gyár termékét saját márkás termékként forgalmazta. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy az átlag vásárló nem a korábban jelölt márka, hanem a gyártó alapján derítheti csak ki, hogy az általa vásárolt fagyasztott zöldség érintett-e a szennyezettségben.

Az üzemben termelt gyorsfagyasztott zöldségek jelentős részét azonban utólag, az EU más üzemeiben más zöldségekkel keverik és ezek különböző márkanév alatt kerülhetnek forgalomba. A gyártó a visszahívást az érintett partnerei értesítésével, bevonásával végzi – közölte az üggyel kapcsolatban a Nébih. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal korábban a fagyasztott zöldségek alapos főzésére is felhívta a figyelmet.