2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

A száznál is több rajz közül a lakók választottak


Életmód - 2018. november 8.
szerző: SH

rajzpmgyud1811-2

A térség hét óvodájából, iskolájából küldtek be gyermkek 124 rajzot és két fényképet a máriagyűdi szociális otthon második alkalommal meghirdetett pályázatára. A csütörtöki díjátadót dr. Laczkovich Miklós, a város díszpolgára nyitotta meg jelezve: a gyermekek valóban színessé tették a bent lakók napjait.

Mint Karl Zoltán, a pályázat fő szervezője ismertette, az évfolyamonként legszebb képeket az otthon lakói választották ki, az intézmény munkatársai pedig a helyezések sorrendjébe állították őket, így óvodás valamint 1-4. osztályos illetve felsősöknek fotó kategóriában hirdettek győzteseket. Mint mondta, a rajzpályázatot jövőre is meghirdetik.

Rajzokat a Köztársaság Téri valamint a Hétszínvirág Óvoda mellett az Erdősmecske Óvodából is küldtek, továbbá a Batthány Kázmér Általános Iskola, a Sztárai Mihály Református Iskola, az Alapfokú Művészeti Iskola, a vajszlói Kodolányi Általános Iskola valamint a komlói Kökönyösi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vettek részt a pályázaton.

A zsűri harmadik helyezettként értékelte Mecseki Máté, Domokos Maja, Kapitány Lejla, Palkó Norton és Tomkó Barnabás munkáját, második helyre sorolta Mesanovic Lemia, Hohmann Dominika, Mezei Evelin, Kozma Zsigmond és Fülöp Viktória rajzait. Első helyezettként Óvári Valentina, Domokos Olivér,Torma Lili, Földi Natália és Straub Rella műveit értékelte, míg különdíjban részesítette Kincses Alexa Vanda, Gyenizse Viktrória, Bordás Bianka, Martin Kamilla, Császár Kíra és Bachmann Bálint alkotásait. A fotók tekintetében nem tudtak donteni, így két első helyezettet hirdettek Benkő Hanna és Viczai Kende személyével.