2020. július 9, csütörtök

Szekszárdi gyerekgyilkosság: fogtam a kis fejét, szilánkos volt (18+)


Itthon - 2019. március 11.
szerző: SH

Rendőrségi felvétel - a hatóság már régóta teljesen felesleges szereplője a róla szóló híreknek
Rendőrségi felvétel - a hatóság már régóta teljesen felesleges szereplője a róla szóló híreknek

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a helyszíni szemlét és a nyomozást irányító bűnügyi vezetők sajtótájékoztatón ültek ki a nyilvánosság elé, ám a rendőrség állításával ellentétben annak körülményeit egyáltalán nem ismertették.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szekszárdon a Patak utcában egy kislány holttestére bukkantak. A hat és fél éves kislány a Patak utcából tűnt el délután négy óra körül, a rendőrök 18 óra 45 perckor egy patakban találták meg a holttestét.

A sajtótájékoztatón Horváth László alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője és a nyomozást vezető Csorba Szilárd rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője elmondta, hogy a helyszíni munkában közel félszáz rendőr vett részt a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományából. A rendőrség munkáját segítette a Szekszárdi Polgárőr Egyesület valamint a Szekszárdi Kutatómentő Egyesület is.

Horváth László elmondta, hogy az elsődleges intézkedések, tanúkihallgatások valamint az adatgyűjtés eredményeként az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 19 éves szekszárdi férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a gyilkosságot, jelenleg pedig letartóztatásban van.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője – tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára – a közrend fenntartása érdekében a cselekmény helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el.

 

Félrebeszélés közpénzből

Noha a rendőrség a sajtótájékoztatóról úgy nyilatkozott, hogy azon a gyilkosság körülményeit is ismertették, az osztályvezető valójában a nyomozás érdekire hivatkozva sem az emberölés körülményeiről, sem az indítékról nem nyilatkozott. Azt sem erősítette meg, hogy a férfi rokona volt az áldozatnak. Újságírói kérdésre, miszerint felmerült-e szexuális erőszak, kitérő választ adva azt mondta, szakértők bevonásával folytatják az eljárást.

A szekszárdi Tolnatáj televízió az édesanyát megkeresve arról számolt be, hogy a kislány kegyetlen gyilkosa a büntetett előéletű, drogos, 19 éves unokatestvére, és a gyermeket szörnyű koponyasérüléssel, meztelenül találták meg.