2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Széles kört mozgat meg a Perényi 500


Életmód - 2018. szeptember 18.
szerző: SH

perenyicimer

Jövő esztendőben Perényi Imre, a siklósi vár reneszánsz építője halálának ötszázadik évfordulója előtt tematikus programsorozattal tiszteleg a Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör.

Az egész éven át tartó programokat egy szervezőbizottság állítja össze, mely hamarosan megkezdi munkáját a Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör, a Várszínház Kft., a Turisztikai Egyesület, a Siklósi Szalon Alapítvány, valamint a közoktatási intézmények, a könyvtár vezetőjének és a kulturális tanácsnokok szerepvállalásával.

A szervezők nem kimondottan turisztikai rendezvényekben gondolkodnak, hanem a lakosság helyi értékeire is építve készítik elő az eseményeket, melyet az év bármely szakában tetten érhetünk – derül ki az egyesület elnöke, Balázs Csaba képviselő-testület előtti beszámolójából. Mint a rendezvénysorozattal kapcsolatos elképzeléseiket felvázolta, lesznek nagyobb közönséget érintő események – például állami ünnepség kapcsán – melyhez a siklósi vár közreműködésére is szükség van.

A közoktatási intézmények bevonásáról előzetesen annyit lehet tudni, hogy az ott tanuló diákok egyebek mellett vetélkedőkkel és különféle oktatást elősegítő rendezvényekkel kapcsolódnak az éves eseményekhez. A programok részletes sorát már a szervezőbizottság alakuló ülése után, októberben előterjesztik.