1680. május 28, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Szemét egy ügy: óriásplakátot és üzleti feljegyzést is találni


2017. július 12.
szerző: SH

Szemétkupacért nem kell messze menni: minden szelektív sziget mellett vannak eldobált zsákok.
Szemétkupacért nem kell messze menni: minden szelektív sziget mellett vannak eldobált zsákok.

Nem csökken az illegális hulladéklerakási kedv Siklóson. Annak ellenére hordják a szelektív – tehát papír, műanyag és üveg számára fenntartott – gyűjtőszigetek mellé a háztartási valamint építkezésről származó szemetet, hogy azt menetrend szerint nem szállítja onnan senki el.

A Városgondnokság ütemezett feladatait megszakítva csak alkalmanként tud rendet tenni az ilyen helyeken, ami azt eredményezi, hogy a szemetelők a környék lakóinak mutatnak fricskát tetteikkel.

Korábbi felhívásunkra megannyi képet küldtek olvasóink – rendre az érintett környéken lakók – melyek hasznos információval bírtak az elkövetőkről gyűjtött információk terén, ám értékelhető – mely alapján eljárás indulhat – sajnos nem volt köztük.

Volt közöttük viszont felvétel azzal az autóval, melyből a szemetet kidobálták, máskor pedig a hulladékba néztek bele olvasóink és találtak órásplakátot, de helyi vállalkozást említő feljegyzést, később pedig blokkokat is.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban törmeléket üzletszerűen elszállító és a város határában leborító személyt is elfogtak, egyéb ügyben pedig az önkormányzat munkatársai “3-4 esetben” kezdeményeztek eljárást illegális szemétlerakás miatt. Ez a hatékonyság a szemétkupacok számát tekintve meglehetősen csekély, ezért továbbra is várjuk azokat a videókat és fényképsorozatokat, melyek a szabálysértést mutatják be és amit az illetékesek felé továbbíthatunk.

A helyi hulladékudvar továbbra is a siklósiak rendelkezésére áll, ahova a siklósiak külön költség nélkül adhatják le szemetüket, hogy az ne a városképet rontsa.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.