2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Szentgyörgyváry Péter: a hétvégi várfesztivál a helyiek ünnepe lesz


Életmód - 2018. augusztus 8.
szerző: SH

varfeszt

A vár ostroma, rekonstruált csatajelenetek, lovagi tornák, gyermekszínház és esténként Irigy Hónaljmirigy, Szandi, Majka és Curtis, retró diszkó valamint tűzijáték – sok egyéb program mellett ezeket tartogatja a hétvégén második alkalommal megrendezésre kerülő Siklósi Várfesztivál.

Szentgyörgyváry Péter várkapitány rámutatott: a folyamatos bővülés jegyében a háromnapos forgatag a tavalyi 60 után immáron 250 hagyományőrzőt is felvonultat, akik a vár lábánál vernek tábort péntek este, hogy bemutassák a tábori életet és később csatába vonulhassanak több ütközetet is megelevenítve.

A pénteki nap a fúvószenekaroké is; a 19 óráig tartó programok siklósiak számára ingyenesen látogathatóak, köztük udvari bűvész, a Sárkányos Lovagrend bemutatója, valamint a Tűz és Kard Rendje, de a török felderítők munkájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Az esti programok sorában Szandi, Irigy Hónaljmirigy és retró diszkó áll.

A szombati felvonulás is több résztvevővel számol, mint az elmúlt esztendőben. A várat délelőtt 10 órától veszik be kicsik és nagyok – a felújítással érintett útszakasz miatt a posta elől nem a Felszabadulásutca irányába indulva, hanem az áruházak előtt elhaladva a hamarosan új névvel büszkélkedő kavicsos sétányon át.

Szombaton a vár 17 órai ostroma után este Majka & Curtis koncert, végül tűzijáték veszi kezdetét. Vasárnap a lovagok kapnak több szerepet, majd zárásként a török kiűzetésére kerül sor. A részletes program a vár oldalán érhető el.