2018. november 14, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Szezon után sincs leállás a siklósi várban


2017. november 24.
szerző: SH

siklosivar-siklosihirek-old

December második hétvégéjén a minőségi boroké a főszerep a siklósi várban, 17-én pedig az adventi vásárok hangulatát idézik meg a történelmi falak közt – mondta Szentgyörgyváry Péter.

Míg a megelőző évek téli hónapjai alatt a hétfői zárva tartás volt a jellemző, ezzel a szokással felhagynak, idén csak azon a négy januári hétfőn tart zárva a vár, amikor felújításokat végeznek – jegyezte meg a várkapitány.

A december 17-én megrendezésre kerülő adventi vásár a vár hosszított, 18 óráig tartó nyitva tartásával egész napos elfoglaltságot ad a családoknak – részletezte. A siklósiak e vasárnapon ingyenesen léphetnek be, ahol a reggeli órákban nyíló kirakódóvásáron a helyi iparosok és kereskedők portékáival is találkozhatnak. A délutáni órákban a siklósi iskolások, csoportok adnak a műsorokat a várkápolnában, de az érdeklődők élő betlehem mellett karácsonyi díszletekkel is fényképezkedhetnek.

Az adventi program előtt, december 9-én az idei boroké a siklósi vár díszterme. A 2017-es évjárat kiválóságainak kóstolójára a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Egyesülete valamint a Siklósi Tenkes Hegyközség jóvoltából az Újbormustrán kerül sor.