2020. augusztus 15, szombat

Szigorítások – kockázat szerint listázzák az országokat


Itthon - 2020. július 12.
szerző: SH

utlevelvizsg

Nem vezetnek be újabb kijárási vagy vásárlási tilalmat, de a határátlépést szigorítják – derült ki a kormány vasárnapi bejelentéséből.

Az országos tisztifőorvos hetente frissíti majd azt a listát, ami színek szerint dönti el, hogy ki, milyen feltétel szerint léphet be Magyarországra – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely külföldi adatokra hivatkozva jelezte: zöld, sárga és piros listára sorolják az országokat, aszerint, hogy csekély, kevésbé súlyos vagy súlyos a fertőzöttség.

A zöld zónából bárki beléphet, míg a sárga területekről – Bulgária, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Portugália, Románia, Szerbia, Svédország, Japán, Kína, Amerikai Egyesült Államok – negatív tesztet kell felmutatni a korábbi szabályok szerinti karantén elhagyásához.

Piros zónából érkező külföldi be sem léphet, a magyaroknak pedig két negatív tesztet kell bemutatni a meghatározott szabályok szerint. Ide sorolták Albánia, Bosznia, Fehéroroszország, Koszovó és Macedónia mellett Moldova, Montenegró és Ukrajna területét, valamint az oceániai és dél-amerikai államokat is.