2020. július 11, szombat

Szigorítják a kijárási szabályokat hétvégére


Életmód - 2020. április 17.
szerző: SH

lezaras-siklos-2

Az önkormányzatok szombaton és vasárnap ismét megkapják a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület használat rendjét a járványügyi helyzetben – ismertette a kormány döntését Mojzes Tamás, Siklós alpolgármestere.

A város polgármestere, Riegl Gábor ezúttal is teljes hétvégére vonatkozó szigorításról döntött, melynek értelmében a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonló szigorításokat vezet be szombaton nulla órától vasárnap éjfélig. Ez időre ismét lezárják nagyobb közparkokat, így a teljes várkertet, a Posta parkot, a Mária utcát, szökőkútjaink környezetét, és a fenntartóval egyetértésben a máriagyűdi kegytemplom területét. Az ide vonatkozó korlátozás betartását a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség is ellenőrzi.

A városvezetés külön és hangsúlyosan felhívta a nagyobb élelmiszerüzletek, multinacionális cégek helyi üzletvezetőinek figyelmét az előírások és szabályok betartására, betartatására. Arra kérték őket, hogy biztosítsák kollégáik számára a szükséges és elégséges védőfelszereléseket, szájmaszkot valamint kesztyűt.

Otthonmaradásra szólítják fel a koronavírus-járvány miatt az idős siklósi polgárokat, arra kérve őket, hogy bevásárlásnál hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségével éljenek. A városvezetés nyomatékosan kér továbbra is mindenkit, hogy csak a lehető legkevesebb időt töltse az otthonától távol. Az, akinek halaszthatatlan okból mégis muszáj elhagynia az otthonát, viseljenek maszkot, és tartsanak megfelelő, minimum másfél méteres távolságot egymástól, ezzel is csökkentve a megfertőződés kockázatát.

Mojzes Tamás  a korábban hozott rendeletre is emlékeztetett: a 65 évnél idősebbek e hétvégén túl is csak 9 és 10 óra között látogathatják a helyi piacot.