2020. december 2, szerda

Szilárd hadat üzent a munkanélküliségnek


Gazdaság - 2020. május 23.
szerző: SH

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára legutóbb csütörtökön,a honvédelem napja alkalmából szólt népéhez. Fotó: Illyés Tibor, MTI
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára legutóbb csütörtökön,a honvédelem napja alkalmából szólt népéhez. Fotó: Illyés Tibor, MTI

Az operatív törzs szombati felolvasásán Németh Szilárd is fellépett. A nemzet kiválósága elmondta, hogy a féléves kiképzés napi 8 órában zajlik majd, a jelentkezéshez egy kevésbé szigorú alkalmassági vizsgálat és egy erkölcsi bizonyítvány kell.

A munkanélküliség elleni harc eredményeként úgynevezett bejáró katonák mindezért cserébe havi 161 ezer forint bruttót kapnak majd. A 25 városban zajló jelentkezés a toborzó irodákban valamint a kormányhivatalokban zajlik majd, ahova 18 és 50 év között mindenkit várnak.

A fél év lejárta után további kötelezettségek nélkül vissza lehet térni a polgári életbe, vagy újabb hat hónap után a legjobbaknak szerződést kínál a honvédség.

A rezsicsökkentés állami ikonja olvasott arról is, hogy a határvédelmi, járőrözési, őrzés-védelmi feladatokon túl a Magyar Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre. Abban, hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is – jelentette ki az államtitkár.

Fel volt neki írva az is, hogy Orbán Viktor korábban megígérte: annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a vírus elpusztít. A miniszterelnök ezzel kapcsolatban később ismertette, ez a közmunkában valamint a honvédség határain belül fog kiteljesedni. Ezt most Szilárd is felidézte.