9210. május 21, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Tagad a Spar, lejárató kampányról beszélnek


Gazdaság - 2019. február 28.
szerző: SH

spar

Tagadja a Spar a szakszervezet által terjesztett információkat, miszerint kivonulnának Magyarországról. Közleményükben arra is kitérnek, hogy minden dolgozó az előírt bérezést kapja.

Budenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke korábban vetette fel a lehetőséget annak kapcsán, hogy több szakképzett dolgozó esetében nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot alkalmazták alapbérként.

Az áruház közleménye szerint a KDFSZ által a Sparra irányuló lejárató kampány a dolgozóink szerint félelmet és feszültséget kelt, mely gátolja a nyugodt munkavégzést. A KDFSZ iránti munkavállalói bizalomvesztésnek köszönhetően a Szakszervezetnek olyannyira beszűkült Magyarországon a mozgástere, hogy a tagtoborzás terén már csak etikátlan eszközöket tud alkalmazni, melytől a SPAR mindenkor elhatárolódik.

Leszögezik, nincs semmiféle bérvita, a vállalatnál elérhető legalacsonyabb alapbér 220 ezer forint, mely több mint 12 százalékkal magasabb, mint a jelenben elérhető garantált bérminimum. Ezen felül egyedülálló módon 13. havi juttatást is biztosítunk a munkatársaink számára. A targoncavezetők 2018-ban pótlékok és egyéb juttatások nélkül havonta átlagosan bruttó 367.447 forintot kerestek.