2020. július 10, péntek

Tanárok mentették ki a diákokat a kigyulladt buszból


Itthon - 2018. május 24.
szerző: SH

Fotók: Lakatos Péter, MTI
Fotók: Lakatos Péter, MTI

Tanárok mentették ki a diákokat a Pécel közelében kigyulladt autóbuszból az M0-son hétfő este. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a kirándulókat szállító autóbusz teljes terjedelmében égett, a tűzoltók eloltották a tüzet, és visszahűtötték a fém alkatrészeket. Mindenki elhagyta időben a buszt, nem sérült meg senki. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője közölte, hogy a buszon 32 gyerek és 5 kísérő felnőtt utazott.

A buszon a XVI. Kerületi Kézilabda MSE diákjai utaztak, kik egy keceli versenyről tartottak hazafelé, amikor felcsaptak a lángok. Az egyesület elnökét a Blikk szólította meg. Menet közben egyszer csak azt vettük észre, hogy füstöl a busz hátsó része. Ekkor már a mellettünk lévő autósok is integettek. Azonnal félreálltunk, elkezdtük kimenekíteni a gyerekeket. A két kolléganőm, Simon Edina és Grandpierre Judit az első ajtónál, én pedig a hátsónál csatárláncban segítettük le őket. Nem volt sok időnk: a busz egyre jobban lángolt. A fűről néztük végig, ahogy 5 perc alatt teljesen az enyészeté lett. Csak az járt a fejemben, hogy minél gyorsabban mindenkit lehozzak, köztük saját, 9 és 14 éves gyerekemet is. Utána jutott eszembe, hogy sokkal rosszabbul is járhattunk volna: mint a veronai balesetesek. A gyerekek akkor kezdtek el pánikolni és sírni, amikor már biztonságban voltak – mondta a lapnak Rozmán Attila.

Kigyulladt egy autóbusz az M0-son