2019. augusztus 18, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Tartja: városházi bohózat a szociális otthon sorsa érdekében végzett munka


Életmód - 2018. október 27.
szerző: SH

szavazogep-ures

A testület, a közreműködő ügyvédek és jogászok valamint szakértők nevében elutasította és saját nevében is kikérte magának Siklós polgármestere azt a kijelentést, amiben egy képviselő városházi bohózatnak nevezte a testület munkáját.

Mint Mojzes Tamás fideszes képviselő a közösségi portál egyik saját nevén futtatott oldalán kijelentette, Újabb felvonásához érkezett a gyűdi szociális otthon jövője körüli városházi bohózat. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen az időközben szétesett siklósi frakció volt vezetője megerősítette, hogy kijelentését tartja, ám csak a szociális otthon pályázatának bírálatára értette.

Dr. Marenics János kijelentette: képviselőtársa a város érdekében tevékenykedő és az említett ügy kapcsán egy éve igenis komoly munkát végző képviselők mellett mindazon bizottsági tagokat, jogászokat és szakértőket is mélyen megsértette, akik közösen dolgoztak azon, hogy a szociális otthon a megfelelő garanciákkal, gondozottak és munkavállalók számára maximális biztonsággal kerülhessen az önkormányzatnál több lehetőséggel bíró, gondosabb gazdához.

Mojzes Tamás ezidáig nem kért elnézést a kijelentésért, mint a legutóbbi ülésen fogalmazott, az általa korábban leírtakat most is tartja.

A képviselő bejegyzése azt követően került a városvezetők asztalára, hogy egy megüresedett külsős bizottsági hely betöltésére nem a kormánypárt embere ült, pedig – mint Mojzes Tamás mondta – nekik is vannak pénzügyi szakembereik és lett volna jelöltjük is a Fidesz listára leadott szavazatok alapján, de szerinte nem szólították meg őket. Meglátása szerint így a fideszesek bizottsági szinten a testületi arányt tekintve alul vannak reprezentálva. Mindemellett azért hozzátette, mindenben támogatják az új bizottsági tagot.

A pénzügyi bizottságból indoklás nélkül távozott a jobbikos Tóth László, akinek helyére a párt nem kívánt más személyt jelölni. Helyére a bizottsági elnök, Reitz Emilné javaslata nyomán a siklósi Márjánovics Amália pénzügyi és idegenforgalmi szakembert választotta a testület, mint elhangzott tisztán szakmai okból. A bizottság feladata a városvezetés elé terjesztett ügyek előkészítése, az üléseken nincs olyan kötelezettség vagy előírás, mely arról szólna, hogy mely politikai pártból milyen arányban kellene bárkinek is részt venni rajta.