2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Tekesek kapták el hajnalban a kábszeres orvvadászt és társát Siklóson – VIDEO


Helyi hírek - 2019. február 28.
szerző: SH

fotók: rendőrség
fotók: rendőrség

Orvvadászat, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, lopás és kábítószer-kereskedelem miatt is gyanúsítják azt a két férfit a siklósi rendőrök, akiket a tekesek kaptak el szerda hajnalban Siklós külterületén.

A Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével február 27-én 5 órakor Siklós külterületén fogtak el egy 47 éves férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott fegyvere van. A siklósi házában kutatást tartottak, ahol két engedély nélkül tartott hangtompítós, távcsöves vadászpuskát, valamint 354 darab hozzájuk tartozó éles lőszert, íjpuskát, egy gáz-riasztó fegyvert, illetve összesen bruttó 755 gramm füvet, készpénzt és kábítószerrel szennyezett tárgyakat foglaltak le.

Kiderült, hogy a társával – egy 56 éves szintén siklósival – 2015 januárja és 2017 júliusa között Siklós külterületén több alkalommal illegálisan ejtett el vadakat, amelyeket ezt követően otthonában darabolt fel. A házkutatás alkalmával még az is kibukott, hogy a házba az áramot szabálytalanul, a mérőóra megkerülésével kötötték be.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a 47 évest bűnügyi őrizetbe vették, ellene többrendbeli lopás, illetve orvvadászat, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, és kábítószer-kereskedelem miatt emelnek vádat, míg 56 éves társa ellen lopás, és orvvadászat miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.