2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Testvére adatait adta meg, bíróságon felel miatta


2017. november 13.
szerző: SH

gumibot-rendor

Hamis vád és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, akit miután ittas járművezetés miatt igazoltattak, testvére adatait adta meg – közölte a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A férfi 2015. decemberében ittasan vezette gépkocsiját Pécsen úgy, hogy korábban jogosítványát bevonták korábbi járművezetéstől eltiltás miatt. Rendőri ellenőrzés során vezetői igazolványát, okiratát nem tudta átadni, majd mikor megállapították az ittasságát, az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvben testvére adatait adta meg.

A járőrök ittas járművezetés miatt feljelentést tettek az elkövető által bediktált testvére ellen, majd nyomozás elrendelésére került sor. Az elkövető azonban néhány nappal később bement a rendőrségre, és elmondta, hogy valótlan adatokat adott meg az igazoltatás során, így testvérét már gyanúsítottként nem hallgatták ki.

A férfi azzal, hogy másnak adta ki magát, a testvére adatait diktálta be, a hamis vád és közokirat-hamisítás bűntettét követte el, mely bűncselekmények három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.