2020. február 25, kedd

Testvériskolai kapcsolatot épít a Kanizsai


Helyi hírek - 2016. április 9.
szerző: SH

kanizsaitalalka

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola hosszabb ideje tervezi testvériskolai kapcsolat létesítését a donji miholjaci August Harambašić Általános Iskolával. A több lépcsős egyeztetés után pénteken ellátogatott városunkba a miholjaci iskola igazgatója, Vedran Aladić és tanárai, hogy a testvériskolai kapcsolat létesítésének részleteit megvitassák.

A megbeszélésen a két iskola közötti együttműködés több lehetséges irányát beszélték meg, eszerint kapcsolódni tudnának az ének-zene tanítás, kórustevékenység, angol nyelvi nevelés, sporttevékenységek és a horvát nyelv tanítása terén is.

A találkozón konkrét programok egyeztetésére is sor került már az idei tanévre vonatkozóan, a következő iskolai tanévtől kezdve pedig a kapcsolódási területeket érintő közös programok sorozata nyílik meg a két iskola diákjai számára. A testvériskolai kapcsolat a Siklósi Horvát Önkormányzattal való együttműködés keretein belül valósul meg, aki a későbbiekben is mindennemű támogatásáról biztosította az iskolát.

A Kanizsai Dorottya Általános Iskolában a 2014/2015-ös tanévtől kezdve lehetőség van a horvát, mint második idegen nyelv tanulására a felsős diákok számára. A horvát nyelvi műhelyek a Kanizsai Tehetségpont több területre fókuszáló tehetséggondozó tevékenységéhez is kapcsolódnak, és komplex tehetséggondozó programként vannak jelen.

A nyelv tanítása a Siklósi Horvát Önkormányzat ösztönzésére indult el és támogatásával zajlik, aki támogat minden olyan iskolai tevékenységet is a nyelv tanításán kívül, amely a horvát nyelvi és kulturális értékek közvetítéséről szól.

kanizsaibemut