2020. február 25, kedd

Szlovák testvérvárosba látogatott a TMG


Életmód - 2017. október 2.
szerző: SH

tmgszepsi

Siklós szlovákiai testvérvárosában, Szepsin töltött néhány napot a Táncsics Mihály Gimnázium csapata. A tizedik évfolyamok 10 jól teljesítő tanulója jutalmul kapta az utazást, melyre a lehetőséget Siklós város vezetői ajánlották fel a gimnázium számára.

A vidám és igen kreatív csapat már az utazás alatt is készült a bemutatkozásra, hiszen tudták, hogy a kulturális program mellett várostörténeti vetélkedőn és sportversenyen is részt fognak venni. A Siklósiak magyar népdalokat és csárdást vittek a találkozóra, ahol a sportversenyben nyolc csapat közül a második helyet szerezték meg.

Látogatásuk során jártak Kassán, ahol a magyar nyelven beszélő gimnazisták mutatták meg a várost és Jászón, ahol a cseppkőbarlangba is ellátogattak.

A diákokat kísérő tanár a tíz fős csapat minden tagjával kapcsolatban fogalmazta meg: kitettek magukért a gimnazisták, viselkedésük és a különböző programokban való jeleskedésük alapján büszkék lehetünk rájuk, hiszen öregbítették Siklós város és a Táncsics Gimnázium jó hírét.

 

tmsgszepsmas