2018. november 14, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Tiffán Zsolt: minden segítséget megadtam a városnak


2017. november 14.
szerző: SH

Tiffán Zsolttal legutóbb a februári testületi ülésen találkozhattunk, ahol a geotermikus energia ügyét zárt ajtók mögött tárgyalták.
Tiffán Zsolttal legutóbb a februári testületi ülésen találkozhattunk, ahol a geotermikus energia ügyét zárt ajtók mögött tárgyalták.

A térség országgyűlési képviselőjét hiányolták többen a legutóbbi közmeghallgatáson. Mint annak hangot adtak, a különböző fórumokon vagy a városvezetői kérdések tárgyalására hivatott üléseken rendre nincs jelen Tiffán Zsolt.

Bálint Lajos, a jogi bizottság Jobbikhoz kötődő tagja úgy fogalmazott, míg Villányba, Harkányba, Szentlőrincre – sőt Felcsútra – ömlik a pénz, a jelenlegi képviselőnket nem lehet megkörnyékezni, mert egy fantom.

Az országgyűlés távollevő kormánypárti képviselőjének védelmében Mojzes Tamás, a helyi Fidesz elnöke szólalt meg, mondván, a siklóson megvalósuló törekvéseket ő is támogatta. Pártpolitikai és várospolitikai vonatkozásban is különbséget tevő válaszában a helyi fejlesztések mellett többször kitért a kormány 2015-ös adósságkonszoldiációjára is, azt ugyan nem részletezve, az országgyűlési képviselőnek pontosan mi szerepe is volt benne. Említette viszont a DRB bank csődjét is, ahol a város pénze bennragadt, és az első körben érkező segítséghez Tiffán Zsolt közreműködése is hozzájárult.

A villányi és harkányi támogatások nagyságrendjét érintő vádakkal kapcsolatban a fideszes képviselő a turizmus kölcsönhatásaira mutatott és kiemelte, a kormánypárt térségi szinten biztosított fejlesztései siklóson is éreztetik hatásukat. Mojzes Tamás a kormányzati intézkedések említése után arra kérte bizottsági társát, ne tegyük azt, amit fent itt a polkorrekt világban talán rosszul tesznek, hogy pártpolitikai attitűddel színezzük meg a mi közös dolgainkat – fogalmazott.

Megkérdeztük Tiffán Zsoltot, aki valamennyi képviselő-testületi ülés és a közmeghallgatás alkalmával is rendre a meghívottak sorában szerepel. Az országgyűlési képviselő leszögezte, nincs oka magyarázkodásra, hiszen minden olyan esetben megjelent, amikor képviselői munkája kapcsán érintett volt valamely napirendi pontban.

Siklósi vár fejlesztése, a várat üzemeltető cég konszolidálása, a város teljes adósságának átvállalása; 4,803 milliárd forint adósságkonszolidációval egyenlítettük ki a város hitelállományát – emlékeztetett ő is. A DRB felszámolása kapcsán egyszer 12,7 milliót kaptak átmeneti gyors segélyként, majd később további 180.043 milliót, mely már fedezte a teljes bennragadt számlakövetelésüket. És ez csak néhány dolog – tette hozzá, megjegyezve, felügyelőbizottsági tagként a várral kapcsolatos közös munkában is részt vett.

Az elmúlt években pedig a kormányzat minden olyan segítséget megadott a városnak, amit rajta keresztül lehetett igényelni – fogalmazott a hegyi utakat és a hullámvasút néven elhíresült útszakasz felújításához szükséges hitelfelvételt is említve.