9338. május 21, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Tízéves a bazilika – júniusi programok


Életmód - 2018. május 22.
szerző: SH

mariagyud

Motoros zarándoklat, a bazilika cím elnyerésének tizedik évfordulója és a harminchatodik ifjúsági találkozó határozza meg sok egyéb program mellett a máriagyűdi kegyhely júniusi programját.

Szombat esténként 18:30-kor veszi kezdetét a szentségimádás, 19 órakor pedig az előesti szentmise.

Június 2-án, a Nagydorogi Plébánia zarándokai érkeznek Máriagyűdre, Sebestyén Molnár Árpád Plébános atya vezetésével.

Június 3-án, Úrnapja, Krisztus szent testének és vérének ünnepe. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melyet ünnepélyes körmenettel zárunk.

Június 8-án, Jézus Szentséges Szíve ünnepén a szentmise 19 órakor kezdődik.

Június 9-én, Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén 19 órakor lesz a szentmise.

Június 14-én, a Pécsi Egyházmegye Katolikus Iskoláinak Te Deum-át, tanévzáró hálaadását tartják. 9 órakor akadályverseny és ügyességi játékok veszik kezdetüket, délben ünnepi szentmise lesz.

Június 22-én a VII. Motoros Zarándoklat az esti szentmisével veszi kezdetét. 21 órakor gyertyás keresztút lesz a kálvárián.

Június 23-án a Kökényi Horvát Önkormányzat hagyományos gyalogos zarándoklata lesz. A szentmise 13 órakor kezdődik dr. Horváth István nagyprépost celebrálásával. 16:30-kor Pestszentlőrinci Plébánia zarándokainak szentmiséje lesz. 18:30-tól szentségimádás, 19 órakor pedig szentmise, majd vesperás. 20 órakor Payer Gábor beszámolója kezdődik a mongóliai motoros útjáról.

Június 24-én Keresztelő Szent János Születése és a Bazilika cím elnyerésének tizedik évfordulója. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik.

Június 29-én Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe, szentmise 10 órakor kezdődik a beremendi és az abaligeti plébánia zarándokaival, Benchea Celestin beremendi plébános celebrálásával. 11 órakor körmenet a Fájdalmas Anyához, 14 órakor litániával búcsúznak a zarándokoktól.

Június 29. és július elseje között tartják a 36. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót. A vasárnap 10 órakor kezdődő szentmisét az újmisés atyák; Lábár Tamás és Fekete Zoltán mutatják be.

Július 2-án Sarlós Boldogasszony ünnepe a bazilika búcsújának napos napja. 10 és 19 órakor is tartanak szentmisét.