9556. december 10, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Tizenegyszer riasztották hétvégén a tűzoltókat


2018. január 8.
szerző: SH/OKF

tuzoltoauto-pecs

A hétvégén összesen tizenegyszer hívták segítségül a megye hivatásos tűzoltóit. A lánglovagok négy tűzesethez, valamint kettő műszaki mentéshez vonultak, öt jelzés pedig tévesnek bizonyult.

Pénteken Mohácson egy kétszintes családi ház konyha helységében keletkezett tűz. Egy páraelszívó és a gáztűzhelyen hagyott edények égtek. Az egység a tüzet egy gyors beavatkozó vízsugárral oltotta el, aki a konyhából egy gázpalackot is kihozott. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken volt a két műszaki mentés is, amikor Szigetváron egy társasház földszinti lakásába a cserépkályha ajtaján visszaáramlott a füst. A szigetvári hivatásos tűzoltók két autóval mentek a helyszínre, de szerencsére nagyobb baj nem történt, a lakást kiszellőztették, a kályhában a tüzet eloltották, illetve a többi lakást is átvizsgálták. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

A másik műszaki jellegű vonulás egy pécsi társasházhoz történt, ahol a harmadik emeleti lakásába nyújtottak segítséget a bejutásban.

Vasárnap már egy tűzesettel indult az események sora. Egy pécsi társasház egyik lakásában nagy mennyiségű füstre lettek figyelmesek. A bentlévőknek sikerült elhagyniuk az épületet, őket a mentőszolgálat munkatársai vizsgálták meg, majd kórházba szállították. A tűzoltók az épületben méréseket végeztek, de szén-monoxid érték nem volt kimutatható. A kéményseprő megvizsgálta a kéményt, és megtiltotta a használatát.

Pécsen egy mozdony alján elhelyezett fűtőcső szigetelése izzott, amelyet a mozdonyvezető a vasútállomáson poroltóval szüntetett meg. A kiérkező tűzoltók a mozdonyt átvizsgálták, személyi sérülés itt sem történt, csak a mozdonyban keletkezett kár.

Szintén vasárnap egy pécsi családi ház villanyóra szekrénye gyulladt ki. Miután az áramszolgáltató szakemberei a házat leválasztották a villamos hálózatról, a tűzoltók kéziszerszámmal kibontották a villanyóra szekrényt. A lakók a villanyóra helyreállításáig ismerősökhöz költöztek. Az eset kapcsán személyi sérülés ezúttal sem történt.