9057. március 24, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Tizenhat millióra pályázhatnak a kulturális- és sportegyesületek


2018. február 19.
szerző: SH

sportmanager

Bővültek a pályázat útján kiosztható keretösszegek és ezzel párhuzamosan a lehetséges kedvezményezetti kör is. Összesen 18 millió forint áll rendelkezésre a kulturális- és sportcélú támogatás igénybevételére Siklóson.

Mint minden évben, idén is egy alkalommal támogatásért folyamodhatnak azok a siklósi civil szervezetek – 2018-tól már az egyházak is – amelyek a városhoz kapcsolódó vagy a siklósiakat érintő nyitott programokat szerveznek.

A kulturális célok előremozdítása érdekében 4, míg a sporttevékenységek támogatására 14 millió forintot fordít idén az önkormányzat, mely jelentős többletet mutat az elmúlt évi kerethez képest. A sportkörök 12 milliós támogatásának sorában Virág László a legutóbbi testületi ülésen kiemelte, az új sportcentrum üzemeltetésére további 2 millió forintot szánnak, mely az éves költségvetést más sorában van e célra feltüntetve. Dr. Marenics János a tervezett összegen felül hárommillió forint többletet javasolt a városi intézmény számára, melyet szponzorációs célra kell fordítania.

A sportkörökkel szemben újfajta elvárását is támasztana Vida Dezső, aki szerint a város közéletében való megjelenésük – a kulturális egyesületek szerepvállalásához hasonlóan – számukra is elvárható lenne.

Mojzes Tamás képviselő a sporttevékenységek differenciálására, míg ifj. Szalai Ottó a mértékletességre hívta fel a figyelmet arra a bizottsági egyeztetésre mutatva, melyet a támogatások benyújtásának március 19-i határnapja előtt tartanak a sportkörök vezetőinek részvételével.

Dr. Marenics János polgármester az egyeztetés lehetőségeire mutatva jelezte, elejét kell venni azoknak a visszásságoknak, mely szerint némely egyesületek túlnyomórészt az önkormányzat pénzéből működik, követelmény hiányában más bevételi lehetőség igénybe vétele nélkül.