2020. június 1, hétfő

Tizenöt randalírozó drukker ellen emeltek vádat Pécsen – VIDEO


Baranya - 2019. május 17.
szerző: SH

kalapacs

Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, aki tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára vonult, majd rendőrökre támadt – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

Egy éve májusban Pécsen játszották a PMFC-abas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely az utolsó percben döntetlenre állt. A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére, lesre hivatkozva érvénytelenítette a pécsiek feljutást jelentő gólját.

A szurkolók a B szektorból erre pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, leszakították a kerítés kapuját, majd bementek a pályára. Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak.

A vádirat szerint a szurkolók – köztük az azonosított 15 – a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket felelősségre vonják, de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így az sem sikerült. A szidalmazás az utcán folytatódott, ahol a bírók és a rendőrök is kaptak hideget-meleget. Az egyik belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére.

A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.